IPTVutanBox logo
Meny

Varför Välja IPTVutanBox?

Varför välja IPTVutanBox?

Vi har en av de bästa totala upptiderna. Vad innebär det? Det innebär att vi är en av de IPTV-leverantörerna som har minst avbrott i vår tjänst. Avbrotten går aldrig att undvika 100%, inte ens för de stora officiella TV leverantörerna.

Däremot finns det flera sätt att minska avbrotten så mycket som möjligt. Ett av sätten är att ha flera och starkare servrar som backup vid ett eventuellt avbrott. Skulle en server gå ned så finns en annan som kan ta över. Detta sätt att motverka avbrotten är ett av de populäraste sätten. Det kostar dock en del att köpa in dubbelt så många servrar än vad man egentligen behöver. Av denna anledning skippar många leverantörer detta och det bidrar då till sämre kvalité.

Ett annat sätt ät att inverstera mer i dyrare och stabilare servrar som klarar av mer trafik. Dessa är mycket dyrare än vanliga enklare varianter av servrar som klarar av basic saker såsom liten mängd trafik, smått lagringsutrymme mm.

För att vi ska vara en av de bästa leverantörerna på marknaden har vi valt att investera i båda lösningarna och det är även en av huvudanledningarna till varför vi är dyrare i pris än många andra. Inom IPTV världen stämmer verkligen uttrycket “du får vad du betalar för”. Med den uppsättningen som vi har är vi helt klart överlägsna andra billigare tjänster i både utbud och stabilitet. Vill man betala 500kr kontra 1500kr så kan man göra det men då får man förvänta sig att det kommer att vara minst tre gånger så mycket avbrott och tre gånger sämre utbud samt kvalité. Tvekar du på våra påståenden? Testa oss gärna fritt i 1 timme eller i en hel månad för 249kr.

apple-products-iptv

Av ca 8760 timmar (365 dagar) låg vår tjänst nere i ca 21 timmar totalt vilket ger oss en total upptid på ca 99.99%.

Det är mer än vissa officiella tv leverantörer i Sverige. Detta beror på att våra servrar ligger utspridda i världen och finns oftast i flera olika exemplar dvs kopior.

En server kan exempelvis ha en upptid på 30 dygn. Det innebär att servern varit på i 30 dygn i sträck. Om servern plötsligt stängs av så börjar upptiden om igen. Är servern efter avbrottet på i 10 dagar så är den nya upptiden alltså 10 dagar. Om avbrottet varade i 1 dag så innebär det att serverns totala upptid var 39 dagar (30-1+10=39).

Vi kan med stolthet säga att vi är en av de tre IPTV leverantörerna i världen som har högst upptid på sladdlösa IPTV kanaler.

Vi är återförsäljare åt SvenskIPTV.com

Premiumkanaler SvenskIPTV